Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamutál sk.

Rettent mód utálom a cigizést! A családomban egyedül apósom szív… mi meg miatta… :/ Sajnos meggyőzni, leszoktatni nem tudjuk, de mentségére legyen mondva, közelünkben nem gyújt rá.

Az ő káros szenvedélye juttatta eszembe a következő filléres ötletet: végy egy üres kólás-, energiaitalos-, sörösdobozt (…fokozzuk a negatív élvezeteket); vágd le közvetlen a felső pereme alatt a szélét, majd függőlegesen vagdald be keskeny csíkokra közel az aljáig (csíkok száma mindegy, 10-30 között a legegyszerűbb). Hajtsd szét oldalra a csíkokat, majd 1-1 csík végét a tőle 4-5-tel arrébb levő csík aljához illeszd. Szépen haladj körbe végig a behajtásokkal. És már kész is a hamutál! Nem túl strapabíró, de olcsó, nem gyúlékony, mutatós és percek alatt kész…

Itt vannak a készítés fázisai:

0 Tovább

Madáretető (kreatív ősz 2)

Egyre több cinke – és más madár is… - jár hozzánk, ezért jutott eszembe, hogy kellene nekik etetőt fabrikálni. Épp kiürült egy 2 literes üdítős üveg, hát  leszedtem róla a címkét, majd középmagasságban, két oldalt egy-egy cinkényi lyukat vágtam rajta, a lyukak alatt átszúrtam egy kis faágat (legyen min megállniuk), feltöltöttem magokkal (búza, kukorica, szotyi…) és felkötöttem egy jól látható szabad helyre (oda menjen fel a macska ha tud! :) ). Ráadásul a műanyag palack is legalább hasznos maradt a kiürülése után... éljen a recycling (újrahasznosítás)!

5 perc az elkészítése, de lehet, hogy télen a madaraknak az életbenmaradást jelenti majd…

0 Tovább

Filléres kreatív

blogavatar

Magam szórakoztatására, mások örömére

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek