Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mézes pálinka készen

Ahogy ígértem, mutatom a kész mézes pálinkáinkat... az óaranyszínűek azok.

Mivel nem lett sok belőle, sima szilvapálinkát is töltöttem párat. A pálinkásüveg (rácsavarható tetővel) 200 Ft/db áron rendelhető a neten, sőt, még találtam zsugorfóliát is rá... a lezárt üveg tetejére kell rakni, hajszárítóval 1-2 percig melegíteni -> és rászorul... mint egy bolti, igazi pálinkán. Az üvegcimkéket s.k. gyártottam, pár perc alatt, majd decoupage (papír)ragasztóval helyükre raktam. Ennyi üveg lett összesen, csak rokoni használatra... de mégis "elegánsan". Látszik, hogy nem vagyunk egy nagyivó család! :)

0 Tovább

Karácsonyi mézes pálinka (ajándék 3)

Családom alkohol fogyasztása jóval a magyar átlag alatt van, de ilyenkor azért mégis le szoktam gyártani egy adag karácsonyi mézes pálinkát. A hivatalos recept szerint 40 napig kell érlelni - tehát már jó elkéstem... - de a 2-3 éves gyakorlatom szerint 2 hét is elég.

Én ex-has adagolok, persze arányokat figyelembe véve... ezalapján a recept: 0,75-1 liter ("sima") pálinka - legegyszerűbb gyümölcs... - és 0,5 liter méz, mellé 1 tasak darabos szegfűszeg, 1 tasak darabos fahéj, 1 kevés gyömbér (kiskanálnyi), ez utóbbi elhagyható... a darabosság azért fontos, mert könnyebb leszűrni. (Aki lustább, 1 tasak mézeskalács fűszert is használhat a fahéj és a szegfűszeg helyett). Ezután 40 (20.. 15...) napig kevergetjük vagy rázogatjuk. Addigra szép óarany színe lesz, ekkor leszűrjük, és már kész is.

Az enyém még rázogatós fázisban van, ha kész lesz, ígérem rakok fel képeket!

0 Tovább

Filléres kreatív

blogavatar

Magam szórakoztatására, mások örömére

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek