Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mandala

A mandala megnyugtat... ezt bizton állíthatom! Legalábbis ez biztosan :) Ha a www.egyszervolt.hu -n a játékok között megnyitjuk a "Mandala" nevűt, a gyerek már neki is állhat csinálni párat. Meglepő, de közel 1 órára lefoglalta a kreatívkodás! (Bevallom, én is csináltam néhányat...) Lehet változtatni a színeken, méreteken, meseszép minták hozhatók ki belőle. Sőt, e-mailben tovább is lehet küldeni...

Hogy maradandó legyen, ki is nyomtattunk egy csomót, amit aztán körbevágtunk - kb. 1 cm-es szegéllyel -, széleket bevagdostuk, visszahajtogattuk, és már kész is volt a falikép.

0 Tovább

Hópelyhek

A gyerek havat akar... Szerinte ha tél van, hónak is kell lennie - milyen igaz! - ...de most mégsincs. Hát gyártottunk pár hópelyhet. Sima A4-es fehér fénymásoló papírból 2 négyzetet csináltunk, nyolcadba összehajtottuk, és elkezdtük "ízlés szerint" vagdalni. Az a jó benne, hogy mindig másmilyen lesz! :) Percek alatt kész, olcsó, és az ablak belső felére ragasztva mutatós is.

Az ablak virág nélül ronda, de hópelyhekkel legalább kedvesebb... :)

0 Tovább

Kreatív dobozolás

Találtam még egy oldalt, ami nagyon sok mutatós és viszonylag egyszerű kivágós mintát, játékot tartalmaz: http://www.thetoymaker.com/2Toys.html . Ha a gyereknek ezután sem jönne meg a kedve az olló (+ ragasztó) használatához, igencsak meglepődnék! :)

Mi egy ilyen szép dobozt fabrikáltunk:

0 Tovább

Papírrepülő

Minekután a gyerek - 6 éves fiú... - kikérte magának a babaöltöztetést (lásd előző bejegyzés), kerestem neki valami fiús kivágósat. Így találtam rá a http://www.ss42.com/toys.html oldalra, ahol rengeteg kreatív vagdosnivaló van. Mi egy repülőt csináltunk.

Ez pedig a repcsi-modell - és az elkészítés - pontos "tervrajza":

http://www.landrum-brown.com/grfx/pages/modelplanes/737model.pdf

0 Tovább

Öltöztetős babák

Gyerekkorom régi kedvenc játéka volt a kivágható, öltöztetős baba. Manapság viszont nem nagyon látok ilyet... :/

A gyerekkel most gyakoroljuk az olló használatát, erre tökéletes! (Igaz, megkaptam, hogy lányos... :)))) ) Viszont a képek szerintem gyönyörűek! Remélem másoknak is pár kedves percet szerzek velük.

0 Tovább

Filléres kreatív

blogavatar

Magam szórakoztatására, mások örömére

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek